Livrare si returnare

Plata, Livrare si Retur

Plata produselor

Plata produselor se poate face prin ramburs, plata la sediu sau prin transfer bancar.
 

Ramburs
La preluarea coletului de la agentul de curierat se achita contravaloarea produselor comandate inclusiv taxele de expediere, suma fiind  cea care va este confirmata dupa efectuarea comenzii pe site sau telefonic.

Plata la sediu
La preluarea produselor de la sediul firmei se achita contravaloarea produselor comandate, suma fiind cea care va este confirmata dupa efectuarea comenzii pe site sau telefonic.

Transfer bancar
Plata prin Transfer bancar se face doar in baza facturii proforme emise de www.minidata.ro, in urma confirmarii online, email sau telefonic a comenzii. Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii.

Livrarea produselor

Expedierea produselor se face prin firma de curierat Nemo Expres sau Sameday.


Conditiile de expediere prin Nemo Expres sau Sameday sunt urmatoarele:

        1. Taxa de livrare este de 19 RON (TVA inclus) pentru coletele care nu depasesc greutatea de 3 kg. Pentru coletele care depasesc 3kg, se taxeaza cu 1 lei/kg (TVA inclus).

Tarifele pentru greutatea suplimentară vor fi calculate în momentul procesării comenzii, vor fi   comunicate clienților telefonic sau prin email și se vor adăuga taxei de livrare standard. Taxa de expediere este aceeasi oriunde in tara, nu se percep taxa pentru kilomentri suplimentari. Greutatea ce se va lua in calcul va fi cea mai mare dintre greutatea fizica si cea volumetrica. Formula de calcul pentru greutatea volumetrica este Lungime(cm) x latime(cm) x inaltime(cm)/ 6000.

         2. In cazul comenzilor primite inainte de ora 16, coletul va ajunge in urmatoarea zi lucratoare pentru produsele aflate in stoc; in cazul comenzilor primite dupa ora 16, coletul va ajunge in a doua zi lucratoare de la comanda;

         3. Curierul va face livrarea intre orele 9-17 la adresa de livrare mentionata in comanda. 

Mai multe detalii referitoare la conditiile de livrare se gasesc pe site-ul Nemo Expres:  http://www.nemoexpres.ro

Returul produselor

Termenul de returnare al produselor achizitionate este de 14 zile lucratoare de la primirea produsului, conform legislatiei in vigoare.
In acest sens, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului.
Regula de mai sus se va aplica numai in cazul in care produsele sunt intr-o stare perfecta precum cea in care au fost livrate, fara urme ale utilizarii, cu etichetele originale si in ambalajul original, cu toate documentele care l-au insotit si dovada achizitiei (copia facturii).
Cu toate acestea, conform O.G. nr. 130/2000 art. 10 lit. c, ne rezervam dreptul de a refuza returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid. Aici se incadreaza produsele care au fost deja utilizate (fapt constatat prin desigilare de catre client) si care in urma unei singure utilizari devin inutilizabile pentru alte persoane, datorita caracterului lor netransmisibil si personal ex: recipiente si pungi de stocare,casti, produse de ingrijirea sanilor, etc.

Pasii care trebuie urmati pentru returnare

       1. Instiintarea comerciantului, prin telefon sau e-mail despre dorinta de returnare a produsului in termen de 14 zile lucratoare de la primire.
       2. Expedierea-retur a produsului in termenul de 14 zile lucratoare de la primirea produsului prin intermediul curierului NEMO Expres sau Sameday.
       3. Va rugam ca in momentul expedierii, sa aveti grija la:
          – Atasarea obligatorie a facturii (copie) si certificatului de garantie al produsului (original)-daca este cazul;
          – Aplicarea pe colet a unei etichete care sa contina urmatoarele informatii:

                                         Expeditor:  Nume                        Prenume
                                                               Adresa: Str.              Nr.           Oras                   Judet
                                                               Tel: 123456789
                                        Destinatar:   SC MINIDATA SRL
                                                               Adresa: B-dul  Decebal, nr. 40, Bistrita, Cod postal: 420073, Jud. Bistrita Nasaud
                                                               Tel: 0363 404845 / 0740181895

Inlocuire produs sau retur bani
In functie de optiunea cumparatorului, banii aferenti produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produsului de catre Minidata  SRL-D, in contul indicat de cumparator.
 

Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate de catre cumparator.

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea sau nu a returului sau de a opri o suma din valoarea produsului drept despagubire, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea produselor returnate.
Drepturile consumatorilor referitoare la conformitatea produselor la momentul livrarii si dreptul acestora la reparare, inlocuire si reducere a pretului sunt cele reglementate prin Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Reclamatii

Daca sunt probleme legate de continutul pachetului sau de factura va rugam sa ne contactati in maxim 3 zile de la primirea coletului sau facturii.